ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"СтопКор" заявляє, що депутат Марганецької міськради погрожував журналісту та його родині

07.09.2016, 12:57

Депутат міської ради Марганця (Дніпропетровська область) Олександр Бондаренко психологічно тиснув та натякав на фізичну розправу журналістові “СтопКору” Володимиру Садикову. Про це повідомляється на сайті “СтопКору”.

“Усе почалось ще під час засідання земельної комісії наприкінці серпня, уже тоді депутат Олександр Бондаренко почав сипати погрозами на мою адресу. Він вимагав, щоб я не проводив відеозйомку засідання. Політик знав, що я журналіст і представляю “Стоп корупції”. Після закінчення заходу Бондаренко підійшов до мене та продовжив погрожувати через новини, пов'язані із вивезенням сміття у місті. Кричав, що не маю права його знімати і що це зараз смішки, а потім будуть сльози”, – розповів Садиков.

Уже 5 вересня, у той час коли журналіст разом із дружиною та донькою прямував у гості до рідних, його наздогнала автівка, з якої вийшов депутат Бондаренко.

“Бондаренко кричав та звинувачував мене у написанні статей про вивезення сміття у Марганці, запевняв, що він жодного відношення до відходів не має. Мовляв, усе це читає його родина. У розмові на підвищених тонах політик намагався усіляко психологічно тиснути на мою родину, особливо доньку. Наостанок нагадав, що нам ще жити в одному місті і щоб я думав, що роблю і зважав на можливі наслідки. Припускаю, що він мав на увазі фізичну розправу за мою журналістку діяльність”, – зазначив Володимир Садиков.

Як зазначає “СтопКор”, Володимир Садиков є журналістом проекту “Стоп корупції” та має офіційне редакційне посвідчення. Також він працює модератором на сайті “Марганецький очевидець” , де періодично публікує новини міста.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня у місті Марганці (Дніпропетровська область) під час зйомок сюжету на знімальну групу проекту “Стоп корупція” накинувся брат місцевого депутата Олександра Бондаренка - Віталій Бондаренко, пошкодивши на відеокамері бленду.

Журналісти з'ясували, мер міста доручила вивезення сміття приватній фірмі. За умовами конкурсу, який провели з порушеннями, непотріб мали вивозити за межі міста - до Нікополя. Насправді - відходи складують у Марганці на закритому полігоні. Фірма “Тандем транс сервіс”, яка за сумнівних умов виграла конкурс, належить депутату місцевої ради, голові однієї з політичних сил та поплічнику очільниці міста - Олександрові Бондаренку.

Журналісти навідалися за юридичною адресою фірми, втім на місці дізналися, що такого підприємства немає. Натомість, у будівлі розміщені оптика та ремонт ювелірних виробів, які належать братові Бондаренка. Коли чоловік побачив камеру, почав кричати, що проти знімання, а далі кулаком поцілив у камеру.

За фактом нападу на журналістів проекту “Стоп корупція” у Марганці Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

За даними “СтопКору”, після нападу на знімальну групу проекту прокурор Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області підписав повідомлення про підозру Віталію Бондаренку у зв’язку з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів “СтопКору”. Окрім того, нападника оголосили у розшук.

14232518_1433599843322843_9018752215051240562_n

Liked the article?
Help us be even more cool!