ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стець вважає, що з підходом апарату у Раді не залишиться акредитованих журналістів

11.10.2012, 00:38
Звернення Апарату Верховної Ради до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова ті інформації щодо вирішення питання про позбавлення журналістів “Української правди” Сергія Лещенка та Мустафи Найєма акредитації є нонсенсом. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Стець, передає УНІАН.

“Якщо виходити з того, що за висловлення своєї думки стосовно законопроекту треба позбавляти акредитації, то тоді ми маємо позбавити акредитації майже всіх журналістів. Це ненормально, коли за висловлення позиції журналіста треба позбавляти акредитації”, - підкреслив Стець.

За його словами, “в такій ситуації можна говорити про те, що треба позбавити за подібні вчинки всіх народних депутатів права бути присутніми в сесійній залі, оскільки ми пам’ятаємо, як Партія регіонів з кульками була на засіданнях парламенту України, а опозиція на підтримку Юлії Тимошенко та Юрія Луценка вивішувала банери”.

Стець назвав нонсенсом ситуацію, коли журналістам не дозволяють висловлювати свою позицію. При цьому він наголосив, що Лещенко та Найєм не порушили жодної норми закону. “Я був дуже здивований цим листом”, - додав Стець.

За його словами, звернення Апарату ВР щодо позбавлення акредитації цих двох журналістів є ще одним підтвердженням того, що “влада вже давно оголосила війну не тільки політикам, підприємцям, але й журналістам. Вона хоче зробити все для того, щоб закрити рот журналістам, щоб вони нічого поганого про владу не писали”.

Стець наголосив, що в цьому коментарі висловлює свою точку зору, а не позицію комітету. При цьому він висловив переконання, що жоден член комітету від опозиції ніколи не проголосує за позбавлення журналістів акредитації.

“Як в цьому випадку будуть вчиняти представники парламентської більшості, я не можу коментувати, але будемо сподіватися, що вони також не підтримають речі, які реально обмежують конституційне право громадян на інформацію, не допустивши до робочих місць журналістів, а також обмежують право журналістів на професію”, - додав Стець.

Нагадаємо, на виконання доручення керівника Апарату Верховної Ради прес-служба ВР розглянула лист коменданта охорони “щодо інциденту, що стався 2 жовтня ц.р. - під час проведення пленарних засідань парламенту представники 3MI, акредитованих при Верховній Раді України, - Лещенко С.А. та Найєм М. розмістили плакат у ложі преси на балконі сесійної зали”.

Комендант пропонує розглянути питання про доцільність акредитації згаданих журналістів на період роботи парламенту наступного скликання “через систематичне порушення ними умов i загального режиму роботи парламенту та ігнорування законних вимог комендатури охорони щодо припинення цих порушень”.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!