ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Станом свободи слова найбільш стурбовані мешканці Західної та Центральної України

08.06.2011, 01:54

Соціологічна група "Рейтинг", яка наприкінці травня 2011 року опитала українців щодо проблеми згортання свободи слова в Україні, оприлюднила результати опитування. Згідно дослідження найбільше стурбовані згортанням свободи слова в країні мешканці Заходу - 61%, Центру - 47%, Півночі - 40% та Донбасу - 37%. Також 41% українців відчувають, що після президентських виборів в Україні відбувається згортання свободи слова. Натомість 43% респондентів зазначили, що не відчувають згортання свободи слова.

За політичними симпатіями дві третини прихильників Свободи, Громадянської позиції та Батьківщини відчувають згортання свободи. Дещо менше, понад 50%, – прихильники Фронту змін та Нашої України.

Водночас лише 14% прихильників Партії регіонів відчувають негативні тенденції зі свободою слова, примітно, що серед прихильників інших провладних партій – Народної партії, КПУ та Сильної України – таких вдвічі більше.

Також за результатами дослідження виявляється, що проблема згортання свободи слова найбільше турбує людей середнього віку, з відносно вищим рівнем освіти та доходів.
Чоловіки більш гостріше відчувають проблему, ніж жінки.

41% опитаних відчувають, що після президентських виборів в Україні відбувається згортання свободи слова.

Під час дослідження було опитано 2000 респондентів віком від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3%, для значень близьких до 5% - не більше 1%.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, як зазначив прес-аташе Євросоюзу в Україні Давід Стулік ситуація зі свободою слова в Україні за останній рік погіршилась.

"За останній рік Європейський Союз багато разів звертав увагу, що ситуація зі свободою слова, зі свободою журналістів погіршується. Європейська комісія два тижні тому оприлюднила звіт, згідно з яким ситуація тут погіршується", - зазначив Д.Стулік.

У той же час він зауважив, що українська сторона з порозумінням сприймає критику зі сторони європейських структур.
 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!