ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Станом на 29 жовтня, у полоні на Сході України перебуває 4 журналісти

29.10.2014, 15:09

Станом на 29 жовтня у полоні на Сході України перебувають чотири журналісти. Так, майже три місяці у полоні “ЛНР” перебуває головний редактор луганського інтернет-порталу “Політка 2.0” Сергій Сакадинський. Крім Сакадинського, досі залишається невідомою доля затриманих бойовиками харківського журналіста Романа Черемського, стаханівських журналістів Євгена Тимофєєва та Євгена Шляхтіна.

Всі четверо перебувають у полоні “ЛНР”:

  • З 28 липня зв’язку немає з головним редактором луганського інтернет-видання “Політика 2.0” Сергєм Сакадинським. Раніше Сакадинський розповів, що 6 липня озброєні автоматичною зброєю люди, одягнені в камуфльований одяг, захопили комп'ютерну техніку, фото-і відеоапаратуру та інше обладнання інтернет-сайту. Його самого забрали і побили, але “після того, як підключилися авторитетні люди, відпустили 7 липня”.

  • 31 липня в Стаханові (Луганська обл.) бойовики так званої “ЛНР” захопили у полон співробітника відділу внутрішньої політики та інформації міськради міста Стаханова (Луганська область) і журналіста Євгена Шляхтина.

  • 31 липня в Стаханові (Луганська обл.) бойовики так званої “ЛНР” захопили у полон журналіста стахановського видання “Футбольний огляд” Євгена Тимофєєва. Стаханов і Тимофєєв співпрацювали з різними українськими виданнями.

  • 15 серпня у полон “ЛНР” потрапив харківський журналіст видання "Український простір" Роман Черемський. За інформацією брата Черемського, Костянтина, його утримували у в’язниці так званої “Військової комендатури ЛНР” у м. Ровеньки Луганська обл.

Як повідомляв ІМІ, протягом вересня-жовтня, з полону бойовиків було звільнено четверо журналістів.

Так, 7 жовтня звільнили з полону журналіста «Еспресо ТВ» Єгора Воробйова, який перебував у полоні з 25 серпня. Воробйов, оператор Еспресо TV Тарас Чкан і журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков потрапили в оточення біля міста Іловайська (Донецька область). Дружина Єгора Воробйова Олена Солодовнікова повідомила, що її чоловік потрапив до російських військових, які нібито підозрювали, що журналісти є диверсантами-коригувальниками вогню та навідниками.

8 жовтня з полону “ЛНР” був звільнений журналіст телеканалу ZIK Юрій Лелявський, який 23 липня потрапив до бойовиків на Луганщині, куди поїхав зі священиками висвітлювати їхню місіонерську діяльність.

26 вересня “ЛНР” відпустили луганського журналіста Олександра Білокобильського. 13 вересня Олександр Білокобильський вирушив з Харкова, де він проживає, до рідного Луганська, аби відвезти родичам продукти, гроші та ліки. Тривалий час із ним не було зв'язку. 16 вересня дружина журналіста отримала sms-повідомлення з незнайомого номера, підписане ім'ям її чоловіка змісту «Я живий, здоровий. Приїхати не можу».

25 вересня з полону був звільнений політичний аналітик, директор Групи європейської стратегії і блогер «Української правди» Дмитро Потєхін (потрапив у полон ДНР 7 серпня, утримувався в підвалі заводу «Ізоляція» та оголосив голодування).

Liked the article?
Help us be even more cool!