ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Список заборонених в Україні російських артистів переглянуть - Нищук

21.04.2017, 10:27

Спеціально створена міжвідомча комісія в даний час переглядає списки російських діячів культури, заборонених в Україні через антиукраїнські висловлювання або дії. Про це в ефірі телеканалу 1+1 повідомив міністр культури Євген Нищук, повідомляє Ліга.

“Зараз у нас створена міжвідомча комісія, де за участю представників СБУ, працівників Нацради з питань телебачення і радіомовлення, фахівців, експертів, представників медіакомпаній йде перегляд тих списків, які ще з тих часів, коли вони “скопом” пішли, де спочатку був той, хто підписався (в 2014-му під листом на підтримку російської агресії проти України - ред.), а підписалися... ну ви знаєте, як там було. Після того, можливо, він нічого не говорив, і їх (списки - ред.), очевидно, необхідно переглядати”, - сказав він.

У той же час, за словами міністра, з'явилися нові російські артисти, які не просто негативно висловлюються про Україну, а являють собою певну загрозу безпеці країни, в тому числі своїми діями.

Як зазначив Нищук, дане питання знаходиться в компетенції РНБО, яка застосовує до таких осіб певні санкції терміном на один або три роки.

Також глава Мінкульту повідомив, що в його відомстві є група людей, яка розглядає звернення з тих чи інших діячів культури і передає відповідні матеріали в СБУ. “Так було в відношенні деяких співачок, які планували виступати в певних залах, і ці концерти були скасовані. Там були наведені конкретні факти того, що вони або були в окупованому Криму, або неодноразово висловлювалися про українську культуру або українську державу”, - підкреслив Нищук .

На думку міністра, цензура як така є неприйнятною, проте обмеження проти пропаганди вводити необхідно.

Нагадаємо, 3 квітня російську актрису гумористичного жанру Олену Воробей не пустили в Україну через незаконне відвідування нею тимчасово окупованого Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!