ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Швеція зняла звинувачення з Ассанжа

19.05.2017, 12:38

Шведська прокуратура вирішила припинити розслідування проти засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа у справі про зґвалтування і зняти ордер на арешт, який діяв в Європі щодо австралійця протягом останніх семи років. Про це йдеться у заяві прокуратури Швеції, повідомляє LB.ua з посиланням на The Local.

“Голова прокуратури Маріанн Ні сьогодні вирішила припинити розслідування щодо передбачуваного зґвалтування (меншою мірою), вчиненого Джуліаном Ассанжем”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Раніше в травні адвокат засновника Wikileaks звернувся в Стокгольмський окружний суд з проханням припинити ордер на арешт відносно його клієнта, заявивши, що він повинен бути скасований тепер, коли США висловили бажання пред'явити звинувачення 45-річному Ассанжу.

Австралійський журналіст Джуліан Ассанж заснував WikiLeaks в 2006 році. На сайті публікуються секретні і викривальні документи і матеріали. Ассанж з 2012 року перебуває в посольстві Еквадору в Лондоні. Таким чином він намагався уникнути екстрадиції до Швеції, де його звинувачують у скоєнні зґвалтування. Ассанж побоювався, що Стокгольм відправить його в США, де йому може загрожувати страта через публікацію секретної інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!