ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шарій заявляє, що міліція залякує його дружину, яка залишилась в Україні

11.06.2012, 01:21

Представники МВС погрожують кримінальними справами дружині журналіста Анатолія Шарія, яка залишилася в Україні. Про це Шарій повідомив в інтерв'ю чеському виданню "Українська газета".


“МВС здалося мало, і тепер вони пресингують мою сім'ю, не даючи дружині переоформити автомобіль, погрожуючи їй арештом і допитами. Я впевнений, що нинішня українська влада отримала вже стільки ляпасів від Євросоюзу, що цей ляпас, з наданням мені повного статусу, цілком можливо, наблизить нокаут цієї влади”, - сказав він.


Також він розповів, що закінчує роботу над книгою, яку видасть Росія. “Це не буде суха хронологія, і, можливо, хтось побачить у ній зовсім іншого Шарія. Я розповім правду, не свою правду, і не ту правду, яку буде зручно запхати під скло, і нею милуватися. Одне знаю точно - книга стане прекрасним "подарунком" для багатьох людей в Україні”, - розповів Шарій


Він повідомив, що продовжує писати статті для видань, "керівництво яких не відповіло мені стандартно: "Толя, ми тебе поважаємо, але це твоя війна, а повторювати твій шлях нікому не хочеться".


Нагадаємо, 8 червня 2012 року Анатолій Шарій отримав п'ятирічний статус біженця та посвідку на постійне проживання у Європейському союзі. Він житиме у Литві.

Шарій повідомив, що до Литви “виїхала група хлопців чи з МВС чи від МВС, які б дуже хотіли мене знайти”.

Проти Шарія в Україні порушено дві кримінальні справи, які він вважає сфабрикованими. Наразі обидві справи перебувають на стадії розгляду судами. У першій, за словами журналіста, мало бути ухвалено рішення про взяття його під варту, друга справа розглядається Солом'янським судом столиці.

Правову допомогу у отриманні статусу біженця журналісту надав колишній міністр економіки Богдан Данилишин, який раніше отримав притулок у Чехії. Шарій має намір повернутися в Україну, коли, за його словами, "януковицьку братію почнуть розвішувати на стовпах".

Український тиждень

Liked the article?
Help us be even more cool!