ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов отримав посилку з необхідними речами і продуктами – російська правозахисниця

07.12.2017, 12:02
На фото - Олег Сенцов читає листи від друзів (СІЗО-3, Челябінськ, березень 2016 рік. Фото - Фейсбук Tatiana Shchur

Український режисер Олег Сенцов, який відбуває тюремний термін у Росії, 30 листопада отримав посилку з необхідними речами і продуктами, надісланими за його списком. Про це повідомила в Facebook російська правозахисниця Тетяна Щур, інформує Крим.Реалії.

“30 листопада він (Сенцов - ред.), нарешті, отримав посилку з необхідними речами і продуктами, які були йому надіслані за його списком. Сьогодні нам прийшов лист, де він, звісно, з гумором пише про це. Можна поки видихнути”, – написала правозахисниця.

Як повідомляв ІМІ, 29 листопада українські правозахисники закликали міністра закордонних справ Німеччини Зіґмара Габріеля поставити перед урядом Росії питання про необхідність допустити лікарів із міжнародних організацій з охорони здоров’я до українців, яких утримують у Росії й анексованому нею Криму з політичних мотивів. Текст звернення оприлюднений на сайті “Центру громадянських свобод”.

Правозахисники зазначають, що стан здоров’я ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова нещодавно різко погіршився. За словами його адвоката, через тривале переохолодження у Сенцова загострився ревматизм і почалися проблеми з серцем.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Liked the article?
Help us be even more cool!