ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов готувався до голодування півтора місяця - адвокат

16.05.2018, 14:41

Ув'язнений в Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов готувався до оголошення безстрокового голодування півтора місяця. Про це 16 травня Крим.Реалії розповів адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

“Сенцов готувався до голодування півтора місяця: відмовився від продуктових передач, магазину і перейшов на тюремну їжу. Протягом цього часу він знижував кількість спожитої їжі. Олег був досить підтягнутий і худорлявий востаннє, коли я його бачив”, – розповів Дінзе.

За його словами, Сенцов не має наміру припиняти голодування, поки його умови не будуть виконані, “або він помре”.

Як повідомляв ІМІ, 16 травня стало відомо, що Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!