ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов два тижні просидів у штрафному ізоляторі - адвокат

14.11.2017, 10:44

Українського режисера і політв'язня Олега Сенцова два тижні тримали в штрафному ізоляторі виправної колонії №8 міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії. Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, повідомляє Крим.Реалії з посиланням на Радіо Свобода.

За словами адвоката, переведення Сенцова з Якутська пов'язане з “громадською активністю і його підтримкою” в Якутії. Рішення про переведення керівництво ФСВП ухвалило 21 липня, проте етап розпочався через півтора місяці, заявив адвокат.

“Перевели, оскільки вважали, що йде громадська активність у Якутії, пов'язана з його підтримкою. І керівництво ФСВП 21 липня ухвалило рішення про переведення його до Салехарда, до виправної колонії №8, “Білий ведмідь”. Наказ був відданий 21 липня, і тільки через півтора місяця вирішили перевести саме у зв'язку з активною підтримкою на всіх фронтах, і з активними діями на підтримку. За все, що відбувалося в Якутії, пов'язане з ним, його за це карали. Садили кілька разів до ШІЗО (штрафний ізолятор – ред.)”, – розповів Дмитро Дінзе.

Зараз, за словами адвоката, Олег Сенцов уже залишив штрафний ізолятор і перебуває в загоні. У його бараку 60 осіб. Колонія, за словами адвоката, відрізняється суворим виконанням правил внутрішнього розпорядку. Основне виробництво в колонії – обробка каменю й виготовлення кам'яних виробів. Але, крім цього, є роботи в бібліотеці, театрі й місцевій кіностудії. Керівництво колонії запропонувало йому роботу, пов'язану з роботою театру і кіно, але він відмовився, повідомив Дмитро Дінзе.

“Олег ... дуже сильно схуд. У Якутії й зараз – це дві різні людини. Дуже втомився від етапу, й у нього немає запасів продуктів. Хоча харчування в колонії нормальне, на відміну від 15 інших північних колоній забезпечується добре”, – повідомив адвокат.

13 листопада керівник міжнародної правозахисної організації “Агора” Павло Чіков заявив, що Олега Сенцова помістили до штрафного ізолятора.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Liked the article?
Help us be even more cool!