ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Семена перед початком суду заявив, що не визнає свою провину

20.03.2017, 15:29

Кримський журналіст, автор Радiо Свобода Микола Семена, якого в Росії підозрюють у закликах до порушення територіальної цілісності, заявив, що не визнає провини. Про це він сказав 20 березня у Сімферополі перед початком судового засідання в підконтрольному Кремлю Залізничному райсуді міста, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми не визнаємо провини”, – сказав Семена, маючи на увазі себе і свій захист.

“Моя стаття не містить закликів до порушення територіальної цілісності Росії. Статус Криму є спірним, він обговорюється в світовому масштабі”, – сказав журналіст.

Семені загрожує до п’яти років ув’язнення в разі визнання винним.

Попереднє засідання у справі відбулося в кінці лютого. Тоді сторона захисту висловила претензії до лінгвістичної експертизи.

Як повідомляв ІМІ, 20 березня у підконтрольному Кремлю суді Сімферополя розпочався розгляд по суті справи проти українського журналіста Миколи Семени.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Адвокат Семени Еміль Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням кримінально-процесуального кодексу: документ мав вручити представник прокуратури, тоді як Семені висновок передав слідчий ФСБ Олександр Паршутін у будівлі управління.

У ФСБ Росії стверджують, що саме Микола Семена написав під псевдонімом матеріал для Крим.Реалії під назвою “Блокада ‒ необхідний перший крок до звільнення Криму”. Екс-прокурор анексованого Криму, яка і звинуватила Семену, заявила, що Крим.Реалії дав можливість “виправдання актів саботажу і екстремізму”. 66-річному журналістові загрожує п’ять років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!