ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заблокувала фейкову інтернет-спільноту "Житомирської народної республіки"

19.03.2018, 18:07

Служба безпеки України заявляє про блокування та припинення інформаційного наповнення інтернет-спільноти так званої “Житомирської народної республіки” . Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що для створення необхідної “картинки” зловмисники використали реальні персональні дані мешканців Житомирщини, від імені яких зареєстрували фейкові акаунти. Через них вони дистанційно адміністрували сторінки та наповнювали їх антиукраїнською інформацією”, - повідомляє СБУ.

Як зазначає спецслужба, правоохоронці, зокрема, задокументували, що російські пропагандисти використали особисту інформацію та світлини мешканки одного з райцентрів області для створення спільноти так званої “Житомирської народної республіки”. Цей ресурс також використовувався для поширення проросійської пропаганди, підтримки та популяризації “Д/ЛНР”.

Також СБУ встановила, що більшість облікових записів, з яких підтримували “лайками” антиукраїнські пости, мають явні ознаки “інтернет-ботів”, лише деякі з них належать реальним користувачам соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!