ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ відкрила справу за фактом сепаратистської передачі одеського журналіста

15.02.2017, 20:26

Слідчі Управління СБУ в Одеській області за фактом випуску авторської програми “Правда с Григорием Кваснюком” розпочали кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Про це повідомляється на офіційній сторінці СБУ у Фейсбук.

При цьому СБУ зауважує, що раніше не знаходили ознак злочину у висловлюваннях журналіста під час його програми “Правда с Григорием Кваснюком”.

“...зміст авторської програми Г. Кваснюка протягом 2014-2016 років неодноразово ставав об'єктом експертних досліджень на предмет наявності публічних закликів до зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією. За результатами досліджень ознаки вказаних кримінальних правопорушень були відсутні”, - повідомляє СБУ.

Не залишився поза увагою спецслужби і останній випуск авторської програми, розміщеної в інтернеті, за фактом випуску якої і було вікдрите провадження.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Як повідомляв “Детектор медіа”, 13 лютого одеське інформаційне видання “Мегафон” написало про місцевого журналіста, колишнього співробітника каналу “АТВ” Григорія Кваснюка, який у своїх відеосюжетах відкрито пропагує “руський мир” та славить терористів так званих “ДНР/ЛНР”.

За інформацією видання, Кваснюк живе в Одесі та вже досить давно відкрито співпрацює з проросійським агентством News Front, на YouTube-каналі якого виходить його програма “Правда”.

“Мегафон” зазначав, що саме на сайті та YouTube-каналі агентства News Front оприлюднювалися кадри вбивств і тортур українських військових, знущання над мертвими тілами військових та інші злочини терористів, зняті так званими військовими кореспондентами, що співпрацюють з “ДНР” і “ЛНР”.

“Частина одного з останніх випусків програми Кваснюка “Правда” була присвячена ліквідації терориста Гіві, який розстрілював та мучив українських військових на Донбасі. Зокрема, його ліквідацію Кваснюк назвав “терористичним актом”, “страшним убивством”, самого Гіві – “легендарним, безсмертним комбатом”, прощатися з яким “вийшов весь Донбас, непідконтрольний київському режиму”, який нібито “бомбить і розстрілює мирних людей”. Саму ж Україну Кваснюк називає “терористичною державою”, – писав “Мегафон”.

Одеські журналісти вважають, що СБУ має звернути увагу на роботу журналістка Кваснюка.

Liked the article?
Help us be even more cool!