ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ розслідує прослуховування журналістів "Української правди"

12.12.2016, 12:30

Головне слідче управління Служби безпеки України проводить досудове розслідування за фактами прослуховування журналістів інтернет-видання “Українська правда”. Про це Інтерфакс-Україна повідомила 12 грудня речниця СБУ Олена Гітлянська.

“Проводиться досудове розслідування за фактами прослуховування журналістів “Української правди”, в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 163 та ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення можливих способів, якими невстановлені особи, ймовірно, отримували конфіденційну інформацію щодо діяльності журналістів “Української правди”, - сказала Гітлянська.

Також вона додала, що перевіряються версії несанкціонованого прослуховування телефонів співробітників, їх службових приміщень, а також втручання в комп'ютерну техніку видання.

За словами речниці, в рамках розслідування перевіряється і можлива причетність до вказаних фактів співробітників правоохоронних органів і державних установ.

Як повідомляв ІМІ, 28 жовтня журналісти “Української правди” оприлюднили заяву, у якій вимагали від Президента Петра Порошенка і силовиків пояснити, для чого здійснювалося прослуховування працівників видання протягом року. Як зазначало видання, у розпорядження редакції потрапили звіти слідчих щодо розмов співробітників видання, починаючи з жовтня 2015 року.

За інформацією видання, збором інформації займалася СБУ на прохання Адміністрації Президента. “Також, за нашими даними, відповідні матеріали отримує голова МВС Арсен Аваков. І стосуються вони не лише журналістів – а й політиків”, – сказано у статті.

В СБУ заявили, що не мають права повідомляти, чи проводилося прослуховування.

У листопаді голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що Нацполіція розслідує кримінальне провадження щодо можливого прослуховування працівників інтернет-видання “Українська правда”.

26 жовтня речник Національної поліції Ярослав Тракало повідомив, що Національна поліція долучила до справи про вбивство Павла Шеремета матеріали про прослуховування співробітників “Української правди”.

Раніше головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва-Боровик повідомила, що розмови співробітників редакції, зокрема журналіста Павла Шеремета, якого було вбито влітку 2016 року, прослуховувались.

У Києві 20 липня в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Liked the article?
Help us be even more cool!