ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ проводить обшуки у телеком-операторів (оновлено)

19.09.2017, 15:43
Фото - Ліга

Співробітники Служби безпеки України з ранку проводять обшуки в офісі одного з найбільших магістральних телеком-операторів Євротранстелеком (ЕТТ). Про це  повідомляє Ліга з посиланням на джерело в компанії.

За даними ще одного джерела на ринку, сьогодні з обшуками приходили і в інші компанії телеком-галузі. Йдеться про магістральних провайдерів і операторів інтернету.

Як нагадує видання, у серпні цього року Вищий адміністративний суд задовольнив касацію Євротранстелекома (ЄТТ) проти Національної комісії з питань регулювання зв'язку у справі маршрутизації телефонного трафіку на номери, виділені Росією для телеком-компаній анексованого Криму.

Згідно з матеріалами справи, з 10 по 30 травня 2016 року регулятор провів перевірку діяльності ЄТТ, під час якої було зафіксовано п’ять викликів на номери, які були незаконно виділені РФ для використання на території окупованого Криму і міста Севастополя.

Суд порахував у результаті, що, згідно з положенням про НКРЗІ, регулятор зобов'язаний розробити і впровадити алгоритм і процедури заборони маршрутизації кримського трафіку. Але він так і не зробив цього.

Речниця СБУ Олена Гітлянська підтвердила “Інтерфакс-Україна” інформацію про обшуки в офісі магістрального телеком-оператора “Євротранстелеком”. “Ми підтверджуємо інформацію про проведення обшуків в "Євротранстелекомі”, - сказала речниця СБУ.

За її словами, слідчі дії проводяться в рамках розслідування кримінального провадження за ст.111 (Державна зрада) і ст.258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

У компанії агентству не прокоментували ситуацію.

ТОВ “Євротранстелеком” (Київ), згідно з держреєстру, створено в 2001 році. Його бенефіціарами є громадянин Ліхтенштейну Уанс Георг Шпіц через Gо Іnvеsт Аg (Швейцарія) - 49,6% і Gо Ost Іnvеsт Аg (Ліхтенштейн) - 21%, Віра Шайбер через “Вірткон Гмбх” (Австрія) - 21,4 і Наталія Федюшина через ТОВ “Натан” (Київ) - 8%.

Компанія в 2015 році збільшила виторг на 7,5% - до 94,45 млн грн, проте її чистий збиток зріс в 3,2 рази - до 13,87 млн грн. Дані за 2016 рік наразі відсутні.

“Євротранстелеком”, згідно з інформацією на сайті, побудував волоконно-оптичні лінії зв'язку завдовжки понад 6 тис. км. На розміщеній на корпоративному сайті мапі мережі і сторінці про точки присутності компанії зазначені непідконтрольні міста і території в зоні АТО.

Liked the article?
Help us be even more cool!