ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ допитала і відпустила британського журналіста Russia Today Грема Філліпса

22.05.2014, 11:04

Служба безпеки України відпустила позаштатного журналіста російського телеканалу Russia Today, громадянина Великобританії, Грема Філліпса, затриманого за несанкціоновану зйомку у Маріуполі.

"Мене відпустили... У мене немає мого телефону та речей, сподіваюся отримати їх завтра. Дякую всім за підтримку. Все добре", - повідомив журналіст у своєму Twitter.

Раніше Грем Філліпс був затриманий в Маріуполі Донецької області бійцями Національної гвардії за зйомки секретних військових об'єктів. За даними каналу, зв'язок з ним пропав у 20 травня вдень. У прес-службі Національної гвардії повідомили, що передали журналіста Службі безпеки України. Прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила, що Грема Філліпса доставляють до Києва, і 21 травня ввечері він буде переданий консулу Великобританії і звільнений.

В якості причини затримання Грема Філліпса українська влада називала зйомку секретних військових об'єктів. "Його, дійсно, затримали за фотографування об'єктів антитерористичної операції, що не дозволено знімати. Він перебував у заборонених місця", - заявила Марина Остапенко.

Нагадаємо, російський телеканал Russia Today заявив, що 20 травня у Маріуполі їхнього стрингера, журналіста, громадянина Великобританії Грема Філліпса, затримали і допитали українські військові.

У прес-службі Національної гвардії України інформацію про захоплення Грема спростували.

Грем Філіпс є одним з найпопулярніших користувачів Twitter, який відкрито підтримує проросійську позицію щодо ситуації в Україні.

Ліга, Укрінформ, MediaSapiens

Liked the article?
Help us be even more cool!