ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "Миротворець" виклав оновлений список "акредитованих" в "ДНР" журналістів

20.05.2016, 09:59

Сайт Центру “Миротворець” сьогодні, 20 травня, оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали “акредитацію” в угрупованні “ДНР”, повідомляє Радіо Свобода.

Разом із цим редактори сайту заявили про “щирі вибачення”, “оскільки (попередній – ред.) список виявився не першої свіжості”.

“Миротворець” назвав джерелом першого списку “так званого міністра пропаганди терористичної організації ДНР Олену Нікітіну (Пушиліну)”, а джерелом оприлюдненого 20 травня – неназваного “з метою конспірації” заступника Нікітіної.

В списку, датованому лютим 2016 року, є 5412 записів, із них, за даними “Миротворця”, 2082 – це російські журналісти, а 1816 – журналісти інших країн. Решта – представники місцевих засобів інформації.

Як повідомляв ІМІ, 7 травня на сайті Центру дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець”, де збирають дані про сепаратистів, оприлюднили отриманий завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”.

Це викликало обурення журналістської спільноти.

11 травня журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських та міжнародних медіа-організацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних “ДНР/ЛНР” “акредитацію”.

Також заявники звернулися до української влади, правоохоронних органів України з вимогою порушити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України про захист персональних даних, здійснення тиску та погроз журналістам, які зазначені у списку.

“Репортери без кордонів” заявили, що відповідальні за появу персональної інформації у публічному доступі повинні постати перед судом.

11 травня прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

Комітет захисту журналістів засудив публікацію в Україні особистих даних тисяч журналістів і працівників засобів інформації, що отримали “акредитацію” від угруповання “ДНР”.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила занепокоєння оприлюдненням персональних даних журналістів сайтом “Миротворець”.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська 11 травня звернулася до Служби безпеки України та голови Національної поліції з проханням забезпечити блокування доступу до сайту “Миротворець” на території України.

11 травня члени Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики прийняли заяву щодо неприпустимості порушення права на захист персональних даних та публікації персональних даних журналістів на сайті “Миротворець”.

13 травня Центр дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець” заявив про закриття однойменного сайту, на якому опублікував персональні дані журналістів, що отримали “акредитацію” в так званих “ДНР/ЛНР”.

13 травня заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова написала, що виступає проти закриття сайту “Миротворець”.

16 травня народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко звернувся до міністра внутрішніх справ, генпрокурора і голови СБУ з проханням закрити кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

19 травня колектив Центру “Миротворець” заявив про відновлення найближчим часом функціонування сайту.

Фото - vizit.ks.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!