ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманих журналістів LifeNews відпустили

25.05.2014, 00:04

Російські журналісти LifeNews, затримані на Україну, звільнені. Про це заявив глава Чечні Рамзан Кадиров у своєму Instagram 24 травня, повідомляє Еспресо.ТВ з посиланням на РИА Новости.

"Журналісти Олег Сидякин і Марат Сайченко на СВОБОДУ! Літак з ними взяв курс з Києва в Грозний!, - написав він в коментарі до фотографії журналістів.

Переговори щодо звільнення журналістів велися в Києві кілька днів представниками глави Чечні Рамзана Кадирова, вони не афішувалися в цілях безпеки, повідомляється на сайті LifeNews.

"Останні кілька днів представники Рамзана Кадирова знаходилися в Києві і вели переговори щодо звільнення знімальної групи LifeNеws. Це ніде не афішувалося в цілях безпеки журналістів", - йдеться в повідомленні.
Літак був наданий главою Чечні і майже чотири дні перебував у Києві готовий вилетіти кожну хвилину.
У суботу о 23.40 борт з представниками Чеченської республіки і журналістами LifeNews вилетів в Грозний.

Нагадаємо, 18 травня російський телеканал LifeNews підтвердив у своєму Twitter-акаунті, що поблизу Краматорська (Донецька обл.) українські антитерористичні підрозділи затримали журналістів цього каналу. За інформацією LifeNews, було затримано кореспондента Олега Сидякіна і оператора Марата Сайченка.

Міноборони України підтвердило затримання журналістів кремлівського телепроекту LifeNews, які знімали підготовку до обстрілу аеродрому Краматорська. У повідомленні військового відомства говориться про знешкодження "терористів, які готувалися виконати обстріл військового аеродрому в Краматорську з переносного зенітно-ракетного комплексу".

ОБСЄ засудила переслідування журналістів, які висвітлюють сутички в Україні, і закликала конфліктуючі сторони припинити напади на працівників ЗМІ. Дуня Міятович попросила звільнити російських журналістів.

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Вікторія Сюмар заявила, що українські правоохоронні органи готують обвинувачення проти Олега Сидякіна та Марата Сайченка за сприяння діям терористів. Сюмар заявила, що журналісти LifeNews отримували відео від терористів, супроводжували терористичні групи та знімали напади на українських військових.

У затриманих російських журналістів LifeNews знайшли переносний зенітно-ракетний комплекс і відеодокази їх співпраці з терористами, повідомила Сюмар.

20 травня СБУ повідомила, що представники російського телеканалу LifeNews зізналися в тому, що на території України займалися не журналістською діяльністю.

Фото -Українська правда

Liked the article?
Help us be even more cool!