ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська "Новая газета" заявила про погрози після статей про катування геїв у Чечні

14.04.2017, 11:52

Російська “Новая газета” заявляє про погрози журналістам після публікації статті про масові затримання і катування жителів Чечні, яких запідозрили в належності до ЛГБТ-спільноти. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на заяву газети.

У заяві видання зазначено, що через три дні після публікації в Чечні відбулися збори за участю представників релігійних громад, ісламських богословів і лідерів громадської думки. На зборах було прийнято резолюцію, в якій, за даними видання, є наступний пункт: “З огляду на те, що завдано образи віковим підвалинам чеченського суспільства і гідності чоловіків-чеченців, а також нашій вірі, ми обіцяємо, що відплата наздожене справжніх підбурювачів, де б і ким би вони не були, без терміну давності”.

“Нам очевидно: ця резолюція підштовхує релігійних фанатиків до розправи над журналістами”, - йдеться в заяві редакції.

Відразу після публікації заяви сайт видання виявився недоступний. Співробітники “Нової газети” повідомили, що він зазнав DDoS-атаки.

1 квітня “Нова газета” повідомила з посиланням на свої джерела, що в Чечні проходять масові затримання жителів з нетрадиційною орієнтацією. Крім того, видання стверджувало, що в результаті цих гонінь загинули три людини.

Можливі вбивства геїв в Чечні вимагають розслідувати міжнародна правозахисна організація Amnesty International і Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Однак, як зазначається в заяві “Нової газети”, Слідчий комітет РФ досі не відреагував на публікацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!