ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія заблокує Facebook, якщо соцмережа не виконає закон про персональні дані

26.09.2017, 14:10

Роскомнагляд РФ вимагає від Facebook виконати закон про локалізацію персональних даних, інакше соцмережу заблокують на території Росії в 2018 році. Про це 26 вересня повідомив голова Роскомнагляду РФ Олександр Жаров, інформує Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

“Ми прекрасно усвідомлюємо, що Facebook має значну кількість користувачів на території Російської Федерації, з іншого боку, ми розуміємо, що це не унікальний сервіс, є й інші соціальні мережі”, - зазначив Жаров.

Він заявив, що Facebook можуть заблокувати, якщо керівництво соцмережі не виконає федеральний закон про локалізацію персональних даних.

“Закон обов'язковий для всіх. У будь-якому випадку ми або доб'ємося того, щоб закон був виконаний, або компанія припинить працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, сталося з LinkedIn. Тут винятків немає”, - підкреслив голова Роскомнагляду.

Нагадаємо, в Росії у 2015 році стали чинними поправки до закону “Про персональні дані”. За ним будь-яка російська або закордонна компанія, орієнтована на роботу з російськими користувачами, повинна забезпечувати запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення персональних даних росіян з використанням баз даних, що знаходяться на території Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!