ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські слідчі закуповують обладнання для злому месенджерів – ВВС

15.08.2018, 13:16
Фото - скріншот Meiya Pico Youtube

Слідчий комітет Росії придбав пристрій Forensic MagiCube, за допомогою якого вилучаються дані зі смартфонів і комп'ютерів, повідомляє ВВС.

Як повідомляє видання, військове управління Слідчого комітету придбало дві валізи з комплексом  iDC-8811 Forensic MagiCube від китайської компанії MeyaPico за 5 млн рублів (74 тис. доларів) у липні 2018 року.

За допомогою цих комплексів  розслідуватимуться злочини в Центральному та Східному військових округах, пише видання.

У технічній документації до тендерів Слідчого комітету зазначається, що MagiCube здатний виявляти і декодувати історію повідомлень у месенджерах Telegram, Skype, Viber, із соцмереж, зокрема Facebook і Twitter. Видання припускає, що, найімовірніше, йдеться про звичайне листування в Telegram, оскільки вважається, що повідомлення із секретних чатів месенджера не здатні розшифрувати жодна спецслужба або компанія у світі.

Також MagiCube може зламувати пристрої з операційними системами Apple і Android і автоматично отримувати з них “ідентифікатори власника пристрою”: ім'я, адресу електронної пошти та номер телефону.

За інформацією видання, також комплекс здатний витягувати інформацію з трьох тисяч моделей мобільних пристроїв 100 компаній-виробників. Пристрої під’єднуються до нього через спеціальний набір кабелів.

Liked the article?
Help us be even more cool!