ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівненській журналістці погрожують вбивством

14.05.2017, 18:33

Вночі 13 травня рівненська журналістка, редакторка сайту “ВСЕ” Ольга Ферар отримала у соцмережі “ВКонтактє” повідомлення з погрозами вбивства. Скріншот повідомлення журналістка оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє “Четверта влада”.

В коментарі представниці ІМІ у Рівненській області Ольга Ферар розповіла, що повідомлення прийшло з фейкового акаунту “ВКонтактє”, підписаного як Никита Иванов. Це перше повідомлення з цього акаунту, отримане Ольгою. Журналістка каже, що оприлюднила погрозу, щоб показати суспільству з чим доводиться зіштовхуватися журналістам.

Журналістка написала заяву в правоохоронні органи. Відомості внесено 14 травня до ЄРДР за ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України.

“Безпека журналіста? – зазначила Ольга Ферар. – Я боюсь. Я часто боюсь. Не стільки того, що мене вб’ють, скільки, що я не встигну. Навчитись, навчити, зробити, змінити. Погроз отримувала різних. І в папірцях в заборі, і просто словами – “закрий-но рот”. Але потім був Саакашвілі (звинуватив журналістку у продажності ред.). Сотні повідомлень з образами і погрозами. 10 хвилин шоку  – видаляєш, потім щось відповідаєш десь годинку, а потім – просто повна байдужість”.

“Я боюсь сьогодні, отримавши повідомлення нового змісту, не за себе, – додала журналістка. –  Я боюсь, що нема вже таких людей, як Гонгадзе і Шеремет. Я певна, що їм навряд чи писали, але хто знає, чи завтра на якомусь мітингу мені не засадять ножа в спину. Мені чи будь-кому з нас. Бо окрім мовчазних серйозних людей, що бачать в кожному журналісті ворога, є просто дурні юні зрадники”.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!