ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" закликають звільнити журналіста Асєєва

28.12.2017, 14:14
Станіслав Асеєв (Васін). Джерело колажу ТРК Чорноморська

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликає сепаратистів на Донбасі звільнити журналіста Станіслава Асєєва, якого незаконно утримують в окупованому Донецьку з початку червня 2017 року. Про це заявив голова відділу Східної Європи і Середньої Азії цієї організації Йоганн Бір, повідомляє Укрінформ.

“Блогер Едуард Нєдєляєв, який уже більше року перебував під вартою з боку луганських сепаратистських сил, був випущений 27 грудня 2017 року в рамках обміну в'язнів з Києвом... Ми закликаємо сепаратистів також негайно випустити журналіста Станіслава Асєєва”, - наголосив він.

27 грудня відбувся найбільший з часу військової агресії на Донбасі обмін заручниками. Україна отримала 73 полонених, натомість віддала 233 особи. Загалом кількість українців, незаконно затриманих бойовиками, наразі становить 170 осіб.

Як повідомляв ІМІ, зв’язок із донецьким блогером і автором проекту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим за псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня. Бойовики понад місяць відмовлялися вказати, де перебуває Асєєв. 16 липня екс-депутат Верховної Ради Єгор Фірсов заявив, що представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках журналіста Станіслава Асєєва і дозволили йому зустрітися з матір’ю.

27 грудня був звільнений з полону “ЛНР” проукраїнський блогер Едуард Нєдєляєв, який з минулого року перебував у полоні бойовиків.

Liked the article?
Help us be even more cool!