ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" закликали негайно звільнити двох блогерів

10.08.2017, 12:29

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликає до негайного звільнення журналіста російських медіа Василя Муравицького, затриманого українськими державними органами, і Едуарда Неделяєва, блогера, засудженого на 14 років в'язниці проросійськими сепаратистами в місті Луганську на сході України. Про це йдеться на сайті організації, повідомляє “Детектор медіа”.

“Ми всі знаємо про деструктивний ефект пропаганди і її роль в трагічних подіях, які відбулися в Україні, але сам факт роботи на медіа, який висловлюють погляди, які ви не підтримуєте, не повинен стати причиною для криміналізації діяльності. Очевидно, що з розпалюванням ненависті чи насильства потрібно боротися, але тільки на базі певних доказів і поважаючи міжнародні закони. Судячи з доказів, які ми маємо зараз, затримання Василя Муравицького не є ані необхідним, ані адекватним кроком. Ми закликаємо до його негайного звільнення”, - заявив голова бюро RSF по Европі і Центральній Азії Йоганн Бір.

Також в організації нагадали про засудженого в ОРЛО луганського блогера Едуарда Неделяєва і затриманого у Донецьку сепаратистами ОРДО журналіста і блогера Станіслава Асєєва (Васіна).

Як повідомляв ІМІ, 21 листопада 2016 року у Луганську бойовики так званого “Міністерства державної безпеки “ЛНР” затримали місцевого проукраїнського блогера Едуарда Нєдєляєва (нік Edward Ned), який на своїх сторінках у соцмережах писав про життя міста.

28 липня так званим “військовим судом “ЛНР” блогеру Едуарду Неделяєву винесено вирок – 14 років позбавлення волі.

6 червня 2017 року екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Васіна. За словами Фірсова, в угрупованні “ДНР” родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування. У Росії підтвердили факт арешту в Донецьку Cтаніслава Асєєва.

1 серпня 2017 року СБУ проводила в Житомирі слідчі дії щодо блогера Василя Муравицького, колишнього місцевого журналіста, який публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Згодом співробітники СБУ затримали Василя Муравицького. Житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації.

3 серпня за рішенням суду Василя Муравицького було взято під варту терміном на два місяці.

Блогеру інкримінують чотири статті Кримінального кодексу. Зокрема, мова йде про: ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності”), ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”).

Liked the article?
Help us be even more cool!