ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Реформовані регіональні ЗМІ частково або повністю відмовляються від російської мови - Держкомтелерадіо

04.06.2018, 11:52

Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) повідомляє, що жодне з реформованих державних і комунальних засобів масової інформації не змінило української мови видання на російську, a навпаки, спостерігається тенденція до переходу на лише українську мову. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Держкомтелерадіо.

“За результатами моніторингу, станом на 1 червня реформовано 209 друкованих ЗМІ та редакцій (196 - комунальних, 13 - державних). Жодне з реформованих ЗМІ не змінило української мови видання на російську", - йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

Водночас спостерігається бажання редакцій регіональних видань, які до реформування виходили лише російською мовою, паралельно випускати ці видання й українською або перейти тільки на українську мову видання.

Зокрема, зазначає Держкомтелерадіо, в реєстраційних свідоцтвах газет “Вільногірськ” (Дніпропетровська область) і “Путивльські відомості” (Сумська область), які до реформування виходили двома мовами, задекларовано намір видавати їх відтепер лише українською мовою. Газета “Вечерний Николаев” змінила назву в реєстраційному свідоцтві на “Вечірній Миколаїв”.

Liked the article?
Help us be even more cool!