ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція “Вести” скаржиться на потрощену техніку і що вже тиждень не може потрапити на свої робочі місця

14.02.2018, 14:00
Фото - "Вести"

Головний редактор газети “Вести” і сайту vesti-ukr.com Оксана Омельченко заявила про знищення техніки і меблів медіахолдингу особами, що захопили їхній офіс під управлінням Національного агентства з розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Редакція газети і сайту “Вести” розцінює це як перешкоджання журналістській діяльності. Про це Омельченко повідомила 14 лютого на прес-конференції в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Те, що відбувається, це безпрецедентний тиск. І ми бачимо, що всі дії, які здійснюють загарбники, спрямовані на те, щоб перешкоджати нашій журналістській діяльності. Ми залишилися фактично без техніки, ми не можемо потрапити на свої робочі місця”, - сказала Омельченко.

Вона підкреслила, що вже сьому добу невідомі утримують приміщення редакції. “У четвер вони зайшли за допомогою представників поліції, в народі їх називають “тітушки”, і вони затрималися вже сьому добу. До них наносять візити представники АРМА і бізнес-центру “Навігатор” - це підрядник Нацагентства з управління активами”, - розповіла головна редакторка.

За словами Омельченко, до того як були знищені камери відеоспостереження, співробітники могли спостерігати, як трощать техніку і меблі медіахолдингу.

Вона зазначила, що дії людей, які знаходяться в офісі, не підтверджують заяви АРМА про готовність до конструктивного діалогу. “Сьомі добу журналісти не можуть потрапити на робочі місця. Коли вони намагаються це зробити, загарбники поводяться агресивно”, - додала вона, зазначивши, що журналісти продовжують працювати.

Крім того, Омельченко заявила, що 13 лютого була заблокована Facebook-сторінка “Вестей”. “Тому ми поширили заяву про те, що прохання не вестися на провокації, які можуть бути озвучені з боку нашої Facebook-сторінки”, - сказала вона.

У свою чергу, шеф-редактор “Радіо Вести” Андрій Блінов розповів, що більша частина обладнання радіостанції втрачена, але мовлення відновили з резервної студії.

Тим часом адвокат Олександр Дульський заявив про намір звернутися в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у зв'язку з тим, що відбувається навколо медіахолдингу “Вести”.

Він підкреслив, що Печерський районний суд м. Києва в серпні 2017 року зняв арешт з приміщень 32-го поверху бізнес-центру, де розташовується офіс медіахолдингу, який наразі заблокований невідомими на підставі рішення АРМА.

“Їм можна користуватися. Є судове рішення, яке ніким не оскаржене ... Тому перебування там, на 32-му поверсі, кого-небудь, крім законного володільця або власника, суперечить нормам Конституції”, - пояснив адвокат.

“Те, що сталося з журналістами, свідчить про порушення гарантії журналістської діяльності”, - додав Дульський.

Як повідомляв ІМІ, 3 лютого співробітники Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), зробили чергову спробу прийняти в управління активи в офісі газети “Вести”.

Ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2017 року у кримінальній справі №757/53395/17-к Національному агентству передано 31, 32 та 33 поверхи торговельно-офісного комплексу Gulliver, за адресою: Київ, площа Спортивна, 1А, для здійснення заходів з управління, зазначає АРМА.

У свою чергу газета “Вести” повідомила, що вважає такі дії продовженням тиску з боку Головної військової прокуратури і АРМА та спровокованими циклом публікацій про діяльність цих відомств.

8 лютого за участі Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції всі приміщення на 31, 32 та 33 поверхах торговельно-офісного комплексу “Гулівер” були фактично передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Журналісти “Радио Вести” повідомили, що поліція не пускає їх на робочі місця, тим самим перешкоджаючи журналістській діяльності.

У грудні 2017 року Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними внаслідок корупційних та інших злочинів, заявило про арешт офісу газети “Вести” в столичному торгово-офісному центрі “Гулівер”. Приміщення повинні були бути передані в управління агентства.

15 грудня 2017 року в офіс газети “Вести”, розташований в торговельно-офісному комплексі Gulliver, прийшли співробітники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у супроводі поліціянтів.

16 листопада 2017 року в редакцію медіахолдингу “Вести Украина” прийшли співробітники Військової прокуратури та Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. За інформацією джерел “Детектора медіа”, візит в офіс “Вестей”, де начебто відбувався процес передачі майна редакції у Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, пов’язаний зі справою колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого називають власником медіахолдингу “Вести Украина”.

14 липня 2017 року Військова прокуратура та Нацполіція провели обшуки в бізнес-центрі “Гулівер” у приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку. В одному з таких офісів знаходиться редакція “Вестей” у Києві.

14 липня 2017 року заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу з приводу обшуків висловив сподівання, що газета “Вести” не виходитиме.

ГПУ у відповідь на запит “Детектора медіа” про результати обшуків повідомила, що це інформація з обмеженим доступом, яка не підлягає оприлюдненню.

Газета “Вести” не зупиняла свій вихід ані 14 липня, ані в наступні будні дні.

30 травня 2016 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича – бізнесмена, власника “Українського медіа холдингу” Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу “Вести Украина” Олександра Клименка, – передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

Liked the article?
Help us be even more cool!