ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактор інтернет-порталу "Аратта. Вікно в Україну" постраждав на Банковій 1 грудня

24.12.2013, 17:26

Фотокореспондент, редактор та засновник інтернет-порталу "Аратта. Вікно в Україну" Валерій Колосюк постраждав від дій “Беркуту” 1 грудня на вулицій Банковій у Києві. У нього обширна гематома на скроні, забиття рук, ніг. Про це він повідомив ІМІ.

За словами Колосюка, він зайшов на Банкову за дві хвилини до штурму “Беркуту”. “Прес-картка у мене була під курткою. Оскільки я знаю, що 30 листопада били журналістів, тому особливо не світив. Я зайшов на Банкову за дві хвилини до початку штурму. Буквально десь за секунд 20 до початку штурму ті, хто кидався камінням, вони покинули Банкову і почався штурм. Я добіг до Будинку письменників і мене беркутівці збили, скали “сидіти, сука!”. Після того ще один (беркутівець - ред.) пробіг, вдарив кийком по голові. Я вже впав і лежав. Мене били по руках, в мене зламана ліва рука, били по правій, але по правій вдарили по долоні, а по лівій вже вдарили, то поламали. Також мені розбили фотоапарат”, - розповів Колосюк.

Залишити Банкову Колосюку вдалося, коли штурм припинився.

“Коли завершили зачистку, до мене підійшов лейтенант-ввшник. Він єдиний, хто підійшов, запитав, в якому я стані, допоміг піднятися, підвів під стінку, і тоді я вже пішов в палісадник і відсидівся у будинку письменників. А потім була пауза до другого штурму і я вийшов”, - розповів Колосюк.

Також він розповів, що йому зателефонував прокурор з прокуратури Києва і запропонував подати заяву щодо інциденту. Коли журналіст написав заяву і дав свідчення, було відкрито провадження за двомя статтями - перешкоджання журналістській діяльності та перевищення службових повноважень бійцями “Беркуту”.

Liked the article?
Help us be even more cool!