ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Речник МВС оприлюднив відео, де затримують "псевдожурналіста"

06.12.2017, 17:25
Фото - "Детектор медіа"

Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко розповів про затримання “псевдожурналіста” і закликав справжніх працівників ЗМІ дбати про власну безпеку. Про це Артем Шевченко написав на своїй сторінці у Facebook.

“Шановні журналісти, висвітлюючи буремні події на вулицях, ніколи не робіть так, як цей правопорушник і псевдожурналіст: взяв із собою ніж, дістав його, хотів застосувати, а коли його почали затримувати - скинув і почав волати: “У мєня нєт ножа, я журналіст!” - написав Шевченко. - Свідком цього епізоду також є справді авторитетний журналіст Sergiy Karazy з агенції Reuters.

Прохання до нього і до всіх справжніх журналістів: максимально позначати себе під час роботи на вулицях у таких ситуаціях (яскраві жилети, прес-карти на видному місці тощо) і дбати про власну безпеку також.

Правоохоронці чітко орієнтовані на те, щоб не завдавати шкоди журналістам, але під час динамічного розвитку подій, під час пересування підрозділів, у колотнечі протистояння - може трапитися всяке. Пильнуйте і себе, і колег. І ніколи не повторюйте ганебний досвід цього правопорушника #умєнянєтножаяжурналіст”.

У середу, 6 грудня, правоохоронні органи повідомляли, що під час штурму наметового містечка екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі під Верховною Радою постраждало чотирнадцять правоохоронців та двоє цивільних осіб. У поліції також заявили, що активісти з палицями, сокирами та бензопилами перешкоджали законним діям правоохоронців.

Нагадаємо, наприкінці жовтня речник Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Артем Шевченко закликав журналістів одягати світловідбиваючі жилети з надписом Press під час висвітлення масових акцій, аби мінімізувати ризик неправомірного застосування сили поліцейськими до представників ЗМІ.

Про це він написав, коментуючи у Facebook пост голови правління ГО “Детектор медіа” Наталі Лигачової щодо сьогоднішніх побиттів та затримань журналістів під Святошинським судом, де наразі обирають запобіжний захід лідеру добровольчого руху ОУН Миколі Коханівському.

Liked the article?
Help us be even more cool!