ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Райрада Житомира не дає відповіді на запит журналістів через відпустку бухгалтера

02.10.2017, 12:34

Богунська районна рада Житомира майже місяць не надає редакції інформаційно-аналітичного порталу “Вголос.Zt” інформацію про заробітні плати голови та заступників, повідомляється на сайті видання.

Видання зауважує, що вже вдруге звертається до органу місцевого самоврядування з проханням надати цю інформацію. Вперше запит щодо інформації про заробітні плати керівників ради редакція відправила 28 серпня 2017 року на електронну пошту, а вдруге - 19 вересня.

“Після спливання встановленого законом терміну ми звернулися до райради за телефоном. У розмові з журналістом “Вголос.Zt” посадовці підтвердили, що запит направлений за правильною адресою. Однак запевняють, що листа не отримували. У телефонній розмові журналіста із головою ради Олександром Блощинським останній запевнив, що відповідь на запит редакція отримає найближчим часом. Не дочекавшись на відповідь у 5-денний термін, ми повторно, вже письмово, звернулися із запитом 19 вересня”, - пише видання.

Відповідь надійшла на електронну адресу редакції 25 вересня. У ній голова Богунської районної ради повідомив, що “відповідно до статті 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації” прийнято рішення про відстрочку надання відповіді на запит, оскільки особи, визначені відповідальними за підготовку відповіді, тимчасово відсутні на роботі в зв’язку з поважними причинами”.

Водночас видання посилається на статтю 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, згідно з якою відстрочка у задоволенні запиту надається в разі, якщо відповідь потребує опрацювати великий масив інформації. Відтермінувати відповідь на запит також можуть “у разі настання обставин непереборної сили”.

“Схоже, що тимчасова відсутність на робочому місці відповідальних за підготовку відповіді осіб є для районної ради дуже непереборними обставинами”, - зазначає видання.

Редакція “Вголос.Zt” зауважує, що із подібними запитами зверталася до всіх районних рад Житомирської області, і лише Богунська райрада не надала запитувану інформацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!