ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила закон про прозорість медіавласності

03.09.2015, 17:35

Верховна Рада ухвалила Закон №1831 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення". Таке рішення Рада ухвалила 3 вересня, повідомляється на сайті парламенту.

Серед авторів законопроекту - юрист Інституту масової інформації Роман Головенко. 

Згідно з законом, зокрема, структура власності суб’єкта інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення визнається прозорою, якщо інформація, оприлюднена на його офіційному веб-сайті та надана Національній раді, дає змогу визначити всіх осіб, які мають пряму та/або опосередковану істотну участь у юридичній особі чи можливість значного або вирішального впливу на управління та/або діяльність юридичної особи, у тому числі відносини контролю між усіма особами, в ланцюгу володіння корпоративними правами щодо цієї юридичної особи, а також визначити кінцевого бенефіціарного власника.

Інформація про структуру власності суб’єкта інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення розміщується на його офіційному веб-сайті.

Суб'єкт інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення щороку подає Національній раді інформацію про свою структуру власності в порядку та за формою, що встановлюються Національною радою. Неподання, несвоєчасне подання такої інформації, або подання інформації, що не відповідає дійсності, є підставою для застосування Національною радою санкцій відповідно до цього Закону.

У разі виявлення технічної помилки в інформації про структуру власності, поданій Національній раді, суб'єкт інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення повинен упродовж двох тижнів її виправити.

Документ було ухвалено з певними поправками, прийнятими під час обговорення.

Зокрема, повідомляє Еспресо.ТВ, була проголосована поправка до законопроекту, що містить заборону володіння корпоративними правами теле-радіо компаній України резидентами країни-агресора та забороняє засновувати і буди учасниками медіа особам, зареєстрованих у офшорних зонах, перелік яких був оголошений Кабміном.

Ініціатори закону - народні депутати від "Народного фронту" Микола Княжицький і від "Блоку Петра Порошенко" Вадим Денисенко. 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!