ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила у цілому закон про доступ до інформацї

27.03.2014, 20:37

Верховна Рада проголосувала у другому читанні та у цілому за законопроект №0947 про доступ до публічної інформації. За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів.

Нагадаємо, за ухвалення проекту №0947 неодноразово висловлювалися українські громадські організації, журналісти та провідні міжнародні організації у сфері протидії корупції та свободи слова (Access Info Europe, ARTICLE 19, Transparency International та Centre for Law and Democracy). Прийняття законопроекту штучно затягувалося вже протягом двох років.

Проект закону №0947 передбачає зміни до чотирьох кодексів та 53 законів України, що значно розширює для громадян доступ до публічної інформації про державні і місцеві бюджети, зарплати/премії/пільги держслужбовців, генеральні плани міст.

Також у законопроекті пропонується запровадити штрафи за "необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом, ненадання відповіді на запит на інформацію, ненадання інформації, неправомірну відмову в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації".

26 березня Верховна Рада не змогла прийняти у другому читанні законопроект №0947 про спрощення доступу до публічної інформації.

Вранці 27 березня громадські активісти, експерти та журналісти пікетували Верховну Раду України з вимогою ухвалити проект закону №0947 щодо доступу до публічної інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!