ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада планує 3 квітня розглянути першим питання е-декларації для активістів

29.03.2018, 10:28
Фото - voladm.gov.ua

3 квітня Верховна Рада планує розглянути першим питанням на пленарному засіданні проблему подання е-декларацій представниками громадських антикорупційних організацій, зокрема питання декриміналізації неподання таких декларацій до 1 квітня. Про це повідомила лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко, передає Інтерфакс-Україна.

“У вівторок, хоча це буде вже після 1 квітня, вони хочуть поставити першим питанням розгляд усього блоку законопроектів щодо, по-перше, скасування тих законів, проти яких виступає громадянське суспільство і вся демократична світова спільнота. По-друге, вони хочуть поставити законопроект про декриміналізацію того, що активісти не подадуть всі документи до 1 квітня”, - сказала вона на брифінгу 28 березня в Києві після наради представників фракцій у спікера парламенту Андрія Парубія.

Тимошенко нагадала, що “Батьківщина” направляла звернення спікеру про необхідність скликати позачергове засідання парламенту, щоб вирішити питання е-декларацій для активістів-антикорупціонерів. За її словами, така ідея не знайшла підтримки в парламенті, за винятком фракції “Самопоміч”.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроекти, якими пропонується відтермінувати подання е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій. Голова парламенту Андрій Парубій тричі ставив на голосування внесення проектів №8120 і  №8120-1 до порядку денного, але депутати провалили це.

28 березня Національне агентство з запобігання корупції повідомило, що 29 березня планує прийняти роз’яснення щодо декларування громадськими активістами до 1 квітня.

28 березня комісар ЄС Йоганнес Ган закликав Верховну Раду України повернутися до питання електронних декларацій громадськими активістами і якнайшвидше зняти це зобов’язання.

Liked the article?
Help us be even more cool!