ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада федерації РФ схвалила законопроект про реєстрацію ЗМІ "іноземними агентами"

22.11.2017, 12:27

Рада федерації Росії 22 листопада схвалила законопроект, який прирівнює іноземні ЗМІ до так званих іноземних агентів. Тепер документ має підписати президент Росії Володимир Путін, повідомляє Радіо Свобода.

Раніше законопроект був одноголосно схвалений Державною думою Росії. Москва стверджує, що ухвалює таке законодавство у відповідь на реєстрацію в США “іноземним агентом” фінансований Кремлем телеканал RT (відомий раніше як Russia Today).

Напередодні комітет із конституційного законодавства заявив про готовність членів Ради федерації Росії підтримати законопроект, незважаючи на претензії, які висунув до цього документа президентська Рада з прав людини. В опублікованому раніше експертному висновку РПЛ звернула увагу на розпливчастість формулювань і рекомендувала повернути законопроект на доопрацювання в Державну думу.

Як повідомляв ІМІ, 15 листопада 2017 року Державна дума Росії проголосувала в другому і третьому читаннях за внесення до законодавства поправок, що дозволяють зараховувати зарубіжні ЗМІ до так званих “іноземних агентів”. Нижня палата російського парламенту схвалила нові заходи 15 листопада. Депутати підтримали законопроект одноголосно.

Міністерство юстиції Росії направило проекту Радіо Свобода Крим.Реалії попередження про можливі обмеження в роботі. У документі зазначається, що “в діяльності Крим.Реалії є ознаки виконання функцій “іноземного агента”.

Попередження про можливе запровадження обмежень також отримали інші проекти медіакорпорації Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода, в тому числі проект Крим.Реалії та спеціальний спільний проект Радіо Свобода та “Голосу Америки”, телеканал “Настоящее время”.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір написав листи владі США і Росії з проханням пояснити підстави для вимог до певних медіа-організацій реєструватися за законами цих країн про “іноземних агентів”, а також наслідки цих вимог для здатності згаданих засобів інформації і їхніх журналістів вільно працювати в цих країнах.

Liked the article?
Help us be even more cool!