ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада Європи привітала рішення ВР про скасування законопроекту про наклеп

02.10.2012, 02:26
Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд привітав скасування Верховною Радою України законопроекту про криміналізацію наклепу, повідомляє BBC.
 

"Я вітаю той факт, що законопроект про криміналізацію відповідальності за наклеп був відкликаний у Верховній Раді України. Наклеп є предметом для виправданої стурбованості, але криміналізація відповідальності це - неправильна відповідь", - йдеться в заяві генсека РЄ, яку у Страсбурзі поширила його прес-служба.

 

Ягланд закликав українську владу до діалогу з організаціями засобів масової інформації, громадянського суспільства та всіх політичних сил для того, щоб "домовитися про громадянські засобах, які забезпечать належний захист від наклепів без втручання в свободу висловлювання".

 

Нагадаємо, 2 жовтня Верховна Рада України 349 голосами вирішила скасувати прийнятий у першому читанні проекту закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

У першому читанні законопроект був прийнятий 18 вересня.

 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!