ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ЄС засудила зловмисну кібердіяльність третіх держав

16.04.2018, 13:03

Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ засудила зловмисну кібердіяльність третіх держав та недержавних суб'єктів, зокрема – кібератаку вірусу NotPetya. Про це йдеться у заяві, схваленій на засіданні 16 квітня в Люксембурзі, повідомляє “Європейська правда”.

Рада висловила серйозну занепокоєність з приводу збільшеної здатності і готовності третіх держав і недержавних суб'єктів домагатися своїх цілей шляхом здійснення зловмисної кібердіяльності.

“Рада твердо засуджує зловмисне використання інформаційних та комунікаційних технологій, в тому числі у Wannacry і NotPetya, які завдали значної шкоди й економічних втрат в ЄС і за його межами”, – йдеться в заяві.

“Використання інформаційних та комунікаційних технологій для зловмисних цілей є неприйнятним”, – наголошують міністри ЄС.

При цьому зазначається, що ЄС продовжить нарощувати свої можливості щодо боротьби з кіберзагрозами.

Про кібератаку вірусу NotPetya стало відомо 27 червня 2017 року. Шкідлива програма блокувала системи компаній і вимагала для розблокування суму в біткоїнах, еквівалентну $300. Найбільше число постраждалих від вірусу було зафіксовано в Україні. Пізніше повідомлення про атаку вірусу з’явилися в Британії, Італії, США, Чехії, Німеччині та інших країнах.

Росія заперечувала свою причетність до кібератаки, стверджуючи, що так само постраждала від вірусу.

Liked the article?
Help us be even more cool!