ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада дозволила Міноборони не реформувати свої ЗМІ під час АТО

19.05.2017, 12:47

18 травня Верховна Рада дозволила Міністерству оборони не реформувати свої ЗМІ поки йде антитерористична операція. За законопроект №5008 “Про внесення змін до деяких законів України щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції” проголосували 226 депутатів, повідомляє Ліга.

Законопроектом передбачено право Міноборони на створення своїх ЗМІ в період проведення АТО. До складу редколегії таких ЗМІ повинні входити представник Міністерства з питань окупованих територій, прес-офіцери прес-центру штабу АТО, журналісти, які працюють в зоні АТО, представники громадських організацій.

Політична реклама та агітація в таких ЗМІ заборонена. Фінансуватися ЗМІ будуть з держбюджету.

Їхнє реформування, згідно із законом про реформування державних і комунальних ЗМІ, буде проведено після завершення АТО.

Як повідомляв ІМІ, з1 січня 2016 року набрав чинності Закон України №917-VIII “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”.

Протягом наступних трьох років в Україні триватиме роздержавлення преси: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання. Реформування друкованих ЗМІ та редакцій здійснюється у два етапи: перший - протягом одного року з дня набрання чинності Закону та другий - протягом наступних двох років.

Реформа, яка є одним із зобов’язань України перед Радою Європи, зачепить близько 550 видань.

Liked the article?
Help us be even more cool!