ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура повернула міліції справу про інцидент на газетному конгресі на додаткову перевірку

11.10.2012, 01:34
Прокуратура Києва скасувала постанову Печерського районного управління міліції про відмову в порушенні кримінальної справи щодо інциденту між журналістами та охоронцем 3 вересня під час відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів. Про це «Телекритиці» повідомила прес-секретар прокурора міста Києва Мирослава Мушка.

За її словами, прокуратура Печерського району Києва вже скерувала матеріали справи до міліції для проведення додаткової дослідчої перевірки. Мушка додала, що хід перевірки контролюється прокуратурою району.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко у коментарі зазначив, що наразі міліція проводить перевірку та дорозслідування цього інциденту, за результатами яких буде прийняте рішення про порушення чи відмову в порушенні кримінальної справи. Про хід розслідування, а також про те, чи є підозрюваний у справі, Михалко не повідомляє, посилаючись на таємницю слідства.

Нагадаємо, управління зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві 21 вересня повідомило, що міліція проводить перевірку інциденту та опитує журналістів. Згодом справа була скерована до прокуратури.

3 вересня на відкритті конгресу під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора «Української правди» Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента. Також охорона грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.

Цього ж дня Управління державної охорони України заявило, що мирній акції перешкоджали приватні особи, а не співробітники УДО.

4 вересня представник приймаючої сторони конгресу та форуму, генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП) Олексій Погорєлов стверджував, що за охорону в залі відповідало Управління державної охорони (УДО).

17 вересня Погорєлов на засіданні Міжвідомчої робочої групи сказав, що організатори форуму не залучали приватних охоронних фірм під час відкриття конгресу 3 вересня.

Водночас директор департаменту забезпечення службової діяльності Управління державної охорони (УДО) Олег Герасик заявив, що в охоронних заходах на відкритті 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів 3 вересня брала участь приватна охоронна фірма «Вольф».

29 вересня керівник приватної охоронної фірми «Вольф» Сергій Усенко запевнив, що охоронець, який силою відбирав плакати в журналістів, не належить до співробітників фірми.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!