ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура перевірить, чи має Філімоненко відношення до журналістської діяльності

16.08.2017, 13:11
Фото - humanrights.org.ua

Прокуратура міста Києва перевірить причетність до журналістської діяльності відеоблогера каналу “Голос народу” Всеволода Філімоненка та мотиви нанесення йому тілесних ушкоджень головою правління Центра протидії корупції Віталієм Шабуніним. Про це повідомляється на сайті прокуратури Києва.

Таке рішення прокуратура прийняла, врахувавши звернення до правоохоронних органів представників ЗМІ та громадськості щодо невідповідності Філімоненка статусу журналіста.

“Інформація про причетність потерпілого до журналістської діяльності, а також мотивів нанесення тілесних ушкоджень, буде ретельно перевірена, після чого прийняте відповідне процесуальне рішення. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває”, - зазначила прокуратура.

При цьому у прокуратурі зазначили, що Шабуніну оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 Кримінального кодексу України, а саме в умисному спричиненні тілесного ушкодження середньої тяжкості, тобто умисному ушкодженні, яке не є небезпечним для життя, але спричинило тривалий розлад здоров'я.

Як повідомляв ІМІ, 16 серпня голові правління Центру протидії корупції Віталію Шабуніну оголосили підозру в нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості громадянину Всеволоду Філімоненку, який представляється журналістом. Йому інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу “Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження”. Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

16 серпня Віталій Шабунін після вручення підозри заявив, що справа проти нього ініційована зверху від політичних осіб, яким не вигідна боротьба з корупцією.

15 серпня Центр протидії корупції повідомив, що Національна поліція готує підозру голові правління Центру протидії корупції (ЦПК) Віталію Шабуніну, якому інкримінують ч.2 ст. 345-1 ККУ (погроза або насильство щодо журналіста).

В організації зазначили, що Шабуніну загрожує обмеженням або позбавленням волі на строк до 5-ти років за побиття псевдожурналіста Всеволода Філімоненко, який декілька місяців поспіль переслідував команду громадської організації “Центр протидії корупції”.

8 червня у Києві біля Дніпровського військкомату виник конфлікт між Віталієм Шабуніним і відеоблогером каналу “Голос народу” Всеволодом Філімоненком.

У мережі є відео, на якому Філімоненко ставить питання, а у відповідь Шабунін б’є його. Філімоненко стверджує, що отримав від Шабуніна за питання про те, чому він не воює в АТО. Шабунін стверджує, що вдарив відеоблогера за те, що він довів до сліз колегу Шабуніна по ЦПК Олександру Устинову.

Після того, як Шабунін вийшов з військкомату, стався ще один напад: тепер уже Філімоненко облив з балончика Шабуніна, а також інших журналістів, які стояли поруч з ним. Відео того, як Філімоненко це робить, а також тікає від Шабуніна, також викладено на YouTube-каналі Центру інформації про права людини. І Філімоненко, і Шабунін викликали швидку і поліцію.

Liked the article?
Help us be even more cool!