ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прес-центр Європарламенту назвали на честь убитої мальтійської журналістки

15.11.2017, 10:28
Фото - DW/EP/F.Marvaux

Європейський парламент назвав свій прес-центр у Страсбурзі на честь Дафни Каруани Галіції - мальтійської журналістки, яку підірвали в її машині 16 жовтня. Відповідна церемонія відбулася в Страсбурзі 14 листопада. Про це повідомляє DW з посиланням на агентство dpa.

Цього ж дня депутати обговорили резолюцію щодо дотримання принципів верховенства права на Мальті. У проекті резолюції, за яку євродепутати голосуватимуть 15 листопада, йдеться про вимогу регулярного нагляду за дотриманням на Мальті базових цінностей ЄС. Для вивчення ситуації на острів пропонується відправити делегацію Європарламенту. Обговорення цієї теми було спричинено саме вбивством Галіції.

Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат, хоча раніше намагався засудити Галіцію та одного з її синів за нібито наклеп, пообіцяв, що знайде злочинців, які вбили журналістку.

Фракція соціал-демократів, до якої належать і представники правлячої на Мальті партії, запропонувала м'якше формулювання резолюції, мотивуючи свій варіант тим, що ситуація з дотриманням принципів правової держави на Мальті не настільки погана, як у Польщі чи Угорщині.

Прес-центр Європарламенту в Брюсселі названо на честь іншої відомої убитої журналістки - росіянки Ганни Політковської.

Як повідомляв ІМІ, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Син журналістки Метью Галісія звинуватив у її смерті “мафіозну державу”.

Троє синів Дафни Каруани Галісії вимагають відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

20 жовтня речниця уряду Мальти повідомила, що вибухівку, від якої загинула журналістка, прикріпили під її машиною і привели в дію дистанційно.

Уряд Мальти запропонував нагороду в 1 млн євро за інформацію, яка допоможе розкрити вбивство.

22 жовтня у Валлетті (столиця Мальти) тисячі жителів вийшли на демонстрацію за справедливість після вбивства Дафни Каруани Галіції. Демонстранти вимагали якнайшвидшого розслідування цього випадку і припинення корупції.

26 жовтня лідери Європейського парламенту ухвалили рішення про відвідування Мальти делегацією депутатів Європарламенту з метою розслідування корупції, відмивання грошей та порушення верховенства права.

29 жовтня кілька тисяч людей вийшли на черговий марш протесту у мальтійському місті Сліма з вимогою правосуддя через вбивство журналістки Дафни Каруани Галісії.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!