ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представникам Freedom House у Лук`янівському СІЗО показали лише відремонтовані і нові приміщення

03.04.2012, 13:22
Представникам міжнародної неурядової організації Freedom House у Лук`янівському СІЗО показали лише відремонтовані і нові приміщення. Про це  повідомила учасник групи експертів Freedom House в Україні Вікторія Сюмар, яка відвідала Лук`янівське СІЗО, передає "Українська правда".
За її словами, перед відвідинами СІЗО представники організації зустрічалися з першим заступником глави СБУ Петром Шатковським, а потім їх пустили до екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
"Він повідомив, що хоче незалежного медичного обстеження, але не збирається їхати закордон. При цьому він не проти, щоб це був закордонний лікар", - переповіла Сюмар.
"Нам показали три камери. Перша - де утримується зараз Луценко. Зустріч була в окремій залі, але нам сказали, що це його камера. Камера невелика, двомісна, з телевізором. Луценко повідомив, що його туди перевели нещодавно", - заявила вона.
"Потім нам показали камеру, в якій нібито утримувалася Юлія Тимошенко, але знову таки ми запитували, чи вона там весь час перебувала. Нам сказали: ні, вона перебувала там частину часу. Вона була двомісна і з дуже свіжим ремонтом", - уточнила представник Freedom House.
"І нам показали камеру в абсолютно новому корпусі, збудованому на території Лукяніського СІЗО. Там нікого не було. Це була одномісна камера, де дуже відчутний свіжий запах фарби", - додала вона.
Сюмар запевнила, що остаточні свої висновки щодо відвідин СІЗО Freedom House оприлюднить протягом місяця.
Також вона підтвердила, що 4 квітня планується зустріч представників організації з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.
Раніше Генпрокурор Віктор Пшонка на зустрічі з представниками Freedom House та Атлантичної ради США пообіцяв посприяти в організації візитів до Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, повідомила прес-служба Генпрокуратури.
"Представники міжнародної неурядової організації звернулися до генерального прокурора з проханням сприяти в організації їх візитів до ув’язнених Тимошенко та Луценка. У свою чергу, Віктор Пшонка запевнив про готовність у межах своєї компетенції цьому сприяти", - сказано у повідомленні.
За даними прес-служби, під час зустрічі сторони обговорили стан розслідування у резонансних кримінальних справах, а також захисту прав і свобод людини та громадянина в Україні. "Я як генеральний прокурор зацікавлений у тому, щоб усі закони у нашій державі працювали на захист громадянина. Початок цій справі є, він вам відомий. І ми далі будемо рухатися шляхом європейських стандартів", - підкреслив Пшонка.
У зустрічі з Пшонкою взяли участь виконавчий директор Freedom House Девід Креймер, координатор програм цієї організації Метью Шааф, віце-президент Атлантичної ради США Деймон Вілсон, науковий співробітник зазначеної ради Роберт Нурік та директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.
У свою чергу Державна пенітенціарна служба повідомила, що у Лукянівське СІЗО представники організації потраплять вже цього дня. У повідомленні додали, що вони матимуть змогу поспілкуватись з Луценком.
Liked the article?
Help us be even more cool!