ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Позивачем проти Януковича виявився журналіст Юрій Свірко

15.06.2011, 04:41

Ініціатором судового позову проти президента Віктора Януковича щодо посади прес-секретаря глави держави є журналіст Юрій Свірко.

Як він пояснив "Телекритиці", його позов спрямований на те, щоб привернути увагу Януковича до того, що робиться в Шевченківському райсуді Києва.

Свірко зазначив, що подав позов із вимогою скасувати указ президента від 17 березня цього року про призначення Дарки Чепак прес-секретарем глави держави ще 1 квітня.

"Це був першоквітневий жарт. Але в кожному жарті лише частка жарту", - сказав він.

"Головна мета була привернути увагу Януковича до того, що робиться в Шевченківському суді міста Києва (там розглядаються справи про поновлення Свірка на роботі в газеті "Экономические известия"), до хабарів", - пояснив журналіст.

"Більша частина моєї позовної заяви стосується не Януковича і Чепак, а того, що відбувається в українських судах", - повідомив Свірко.

Він уточнив: "Я справді надіслав Януковичу заяву з проханням призначити мене прес-секретарем президента, коли ще "Дуся" (медіатаблоїд) оголошувала конкурс. Я люблю жарти, чудово розумів, що мене не призначать прес-секретарем, але оскільки була вакансія, торік я надіслав заяву".

"Жодної відповіді я не отримав, хоча в Україні діє Кодекс законів про працю, де забороняється необґрунтована відмова в прийнятті на роботу", - сказав Свірко.

У позові, зокрема, він просить суд заборонити Януковичу вимовляти публічно словосполучення "судова реформа" до закінчення судового розгляду різних справ про поновлення Свірка на роботі.

Також журналіст просить суд визнати необґрунтованою відмову в прийнятті його на роботу, стягнути з відповідача компенсацію моральної шкоди в сумі 100 тис. грн, стягнути середній заробіток прес-секретаря президента за час вимушеного прогулу з березня 2010 року по березень 2011 року.

Крім того, Свірко просить зобов’язати відповідача (Януковича) скасувати указ про призначення Дарки Чепак прес-секретарем і провести відкритий конкурс на цю посаду за участі позивача.

Свірко підтвердив, що 19 травня Печерський райсуд Києва (суддя Вовк) закрив провадження у справі, оскільки розгляд такої справи віднесено до юрисдикції адміністративного суду.

Однак наступного дня журналіст оскаржив цю судову ухвалу, зараз справа перебуває в апеляційному суді, який ще не розпочав розгляд.

Свірко раніше працював у газетах "Обзор", "Экономические известия", "Коммерсантъ".

 

Liked the article?
Help us be even more cool!