ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посол України в Білорусі вимагатиме зустрічі з Шаройком для з'ясування обставин його допиту

22.11.2017, 11:57
Фото - скріншот з відео Беларусь 1

Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим намагається організувати зустріч українського консула із затриманим Комітетом державної безпеки Республіки Білорусь власного кореспондента “Українського радіо” Павла Шаройка, щоб з’ясувати обставини арешту. Про це він сказав у коментарі “Українському радіо”, повідомляє “Суспільне мовлення”.

Ігор Кизим заперечує заяви білоруського КДБ, яке звинуватило Шаройка у нібито шпигунстві та створенні агентурної мережі.

“Відверто кажучи, я думав, що ця нісенітниця буде вирішена протягом того часу, після якого його заарештували. Ми відразу встановили контакт з консулом, слідчим, адвокатами. До того часу я думав, що це непорозуміння вирішиться дуже швидко. Наразі ми бачимо звинувачення у тому, що він створив якусь сітку.

Ми, очевидно, це будемо заперечувати. Але, оскільки було вказано, що він сам сказав про те, що є кадровим співробітником і займався цими питаннями, тож ми будемо вимагати іншої зустрічі нашого консула безпосередньо з ним, щоб він або підтвердив, або спростував, або сказав, яким чином його, на мою думку, заставили сказати”, – повідомив Ігор Кизим.

Як повідомляв ІМІ, 17 листопада голова ПАТ “НСТУ” Зураб Аласанія повідомив про затримання власкора “UA: Українське радіо” в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка, якому висунуто обвинувачення у шпигунстві.

Дружина Павла Шаройка повідомила, що журналіста затримали вдома у Мінську ще 25 жовтня. Напередодні затримання у його квартирі був обшук.

Заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що МЗС України наразі вживаються заходи щодо захисту прав Павла Шаройка.

ІМІ звернувся до міжнародних організацій з закликом допомогти звільнити Павла Шаройка.

20 листопада офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин заявив, що затриманий в Білорусі український журналіст “Українського радіо” Павло Шаройко зізнався, що є співробітником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям у званні полковника, а також створив агентурну мережу.

20 листопада Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) спростувало інформацію КДБ Білорусі щодо причетності затриманого на території Білорусі українського журналіста Павла Шаройка.

20 листопада Білоруський державний телеканал продемонстрував фрагмент відео нібито допиту затриманого в Мінську Павла Шаройка.

21 листопада Національна суспільна телерадіокомпанія України заявила, що не співпрацює зі спецслужбами.

Liked the article?
Help us be even more cool!