ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посібник із достуту до інформації для журналістів

01.06.2012, 03:23
До річниці вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації» юристи Інституту масової інформації розробили посібник для журналістів.

  Посібник у доступній формі ілюстрацій роз’яснює основні питання, що виникають при потребі отримати певну інформацію в суб’єктів владних повноважень.
"Часто неюристам складно розібратися з формулюваннями закону, тому автори посібника спробували доступною мовою викласти журналістам зміст їх прав і обов'язків відповідно до згаданого Закону", - так прокоментував посібник його співавтор юрист Роман Головенко.

У посібнику також містяться зразки інформаційних запитів, скарг до прокуратури щодо ненадання інформації, а також деталі позовних заяв до суду.

Посібник розроблений в рамках проекту «Проведення інформаційної кампанії на підтримку реалізації закону про доступ публічної інформації», за підтримки Посольства США в Україні.

Також у рамках проекту експерти ІМІ готували електронний Бюлетень, у якому вміщувалася інформація про діяльність громадських організацій щодо популяризації Закону «Про доступ до публічної інформації».

ІМІ 
Liked the article?
Help us be even more cool!