ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польському журналісту півтора року не вдається взяти інтерв’ю у Колеснікова

16.03.2012, 04:35
Кореспондент Польського радіо в Україні Петро Погожельський зазначає, що найчастіше під час роботи в Україні зіштовхується з затримкою коментарів чи відповіді на інформаційний запит від чиновників. Про це він сказав в інтерв’ю «Телекритиці».
Так, на питання, які проблеми під час роботи в Україні у нього виникають найчастіше, журналіст відповів: «Період очікування відповіді від чиновника чи на інформаційний запит».

У Польщі, зауважив Погожельський, такої затримки немає. «От у Польщі, наприклад, є три новинні канали - TVN 24, Polsat News і Superstacja. В разі якоїсь події аудиторія отримує інформацію та подробиці миттєво, за коментарями політиків або чиновників затримки немає. І часто мої колеги з Польщі не розуміють, чому в Україні потрібно чекати на коментар один-два дні. У нас таке неможливо!», - сказав він.

В Україні ж, розповів він, у прес-службах чиновників йому часто кажуть: «Надішліть запит чи передзвоніть за годину - може, хтось відповість». «Я не думаю, що це така інформаційна політика. Можливо, радше особливість менталітету: українці вважають, що відповісти на запитання журналіста можна і завтра, навіть якщо інформація йому потрібна відразу. У Польщі це набагато швидше. До того ж, до послуг ЗМІ багато публічної інформації, яку можна знайти в інтернеті», - сказав Погожельський.

Також журналіст повідомив, що за можливості намагається брати ексклюзивні інтерв'ю та коментарі, проте вже півтора року не виходить взяти інтерв’ю у віце-прем’єр-міністра України – міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.

«От уже півтора року намагаюся зробити інтерв'ю з Борисом Колесніковим. Не виходить. І я вже знаю, що мені скажуть, коли звернуся до прес-служби чергового разу: «Зателефонуйте наступного тижня». І так уже півтора року...», - сказав Погожельський.

Водночас, коментуючи свободу слова в Україні, Погожельський зазначив, що вона все-таки є. «Загалом, хоч і можна нарікати на стандарти українських медіа, я не можу сказати, що в Україні не має свободи слова. З приходом Януковича про це говорили, але зараз я би не сказав, що ситуація набагато гірша, ніж була за часів Ющенка. Справді стало гірше, але все-таки якась свобода є», - сказав він.
ІМІ
Liked the article?
Help us be even more cool!