ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу про блокування 426 сайтів та проводить службове розслідування

26.02.2021, 10:46
Фото – picture-alliance / chromorange / C. Ohde / DW
Фото – picture-alliance / chromorange / C. Ohde / DW

Правоохоронці закрили кримінальне провадження в справі, за якою Голосіївський районний суд Києва вирішив заблокувати доступ до 426 сайтів. 

Про це “Українській правді” повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.  

“25 лютого процесуальним керівником прийнято рішення про закриття вказаного кримінального провадження та одночасно – про скасування арешту на майнові права інтелектуальної власності”, – сказала Максимець.

Вона також повідомила, що прокуратура ініціювала проведення службового розслідування у зв’язку з діями службових осіб Голосіївського управління поліції під час розслідування цього провадження.

Максимець наголосила, що прокурор не брав участі в засіданні Голосіївського суду, не був повідомлений про його проведення та не отримував ухвали.

Водночас заступник голови МВС України Антон Геращенко повідомив, що позивачем у цій справі є громадянин Олександр Пан, “якому дуже не подобалося те, що про нього писали на різних інтернет-сайтах у різний час, називаючи його шахраєм та пройдисвітом, а також називаючи його іншими неприємними епітетами”.

За словами Геращенка, 17 грудня 2020 року Олександр Пан звернувся в поліцію зі скаргою на нібито скоєні проти нього шахрайські дії.

Поліція після реформи кримінально-процесуального законодавства  зобов'язана за статтею 214 КПК реєструвати будь-які заяви про вчинення кримінального правопорушення, зазначив Геращенко.

Потім Пан і його адвокати звернулися до Голосіївського районного суду з вимогою накласти арешт на сотні інтернет-сайтів, які в різний час щось про нього писали.

Автоматична система розподілу справ розподілила справу на суддю Катерину Григорівну Плахотнюк. Суддя 4 лютого ухвалила рішення про визнання 426 інтернет-сайтів, які розміщували вказані вище матеріали, такими, що принижують честь і гідність Олександра Пана, тобто “знаряддям злочину”, та наклала на них арешт.

Як повідомляв ІМІ, 4 лютого Голосіївський районний суд м. Києва ухвалив заблокувати доступ до 426 вебсайтів у межах кримінального провадження про шахрайство. Серед ресурсів, які мали заблокувати, опинилися, зокрема, сайти Живого Журналу (livejournal.com), вінницького медіа "20 хвилин" (20minut.ua), російського РБК (rbc.ru) та інші.

Liked the article?
Help us be even more cool!