ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу про перешкоджання журналістці у Волинській облраді

14.09.2016, 10:57

Волинська поліція у зв’язку з відсутністю ознак кримінального порушення закрила кримінальне провадження щодо інциденту, коли журналістку інтернет-видання “Волинське агентство розслідувань” Василину Боруцьку невідомі не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради. Про це повідомляється на сайті “Волинського агентства розслідувань”.

Інцидент стався 14 липня, тоді вхід у залу перегородили чоловіки, які виявилися учасниками формування “Варта порядку”.

Поліція в межах розслідування допитала керівника прес-служби облради Оксану Лукашук. Вона повідомила, що допомогла журналістці пройти в залу.

“Допитані свідки Шевчук В.А., Зиза В.Є., Яцина Б.П., Мороз І.В. повідомили, що 14.07.2016 близько 10 год. прийшли до сесійної зали Волинської обласної ради, так як у порядку денному перебувало питання розгляду громадських ініціатив щодо виділення коштів із бюджету на 2016-2020 р.р., а вони мали намір створити спортивний майданчик під відкритим небом”, – йдеться в листі поліцейських.

Допитані громадяни сказали поліції, що коли вони заходили в залу почав грати Гімн України, тож вони зупинилися. Також чоловіки розповіли, що не чули вигуків Василини Боруцької та не бачили посвідчення, яке та їм показувала.

“Тож у поліції вирішили провадження закрити. Мовляв, дії людей, які стояли на вході, можна кваліфікувати як перешкоджання роботі журналістів, але інцидент тривав не більше двох хвилин, тому за малозначимість їхні дії не становили небезпеки роботі Василини”, - пише видання.

Як повідомляв ІМІ, 14 липня у Луцьку журналістку інтернет-видання “Волинське агентство розслідувань” Василину Боруцьку та головну редакторку видання “Відомості.UA” люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради. Журналістка Василина Боруцька написала заяву в поліцію щодо перешкоджання її діяльності.

Поліція Волині зареєструвала подію в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та з’ясовувала обставини інциденту.

Liked the article?
Help us be even more cool!