ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліцейського, який застосував газ проти журналіста, відсторонили від роботи на масових акціях

06.03.2018, 10:30
Фото - Радіо Свобода

Поліцейського, який застосував газ проти журналіста Радіо Свобода Сергія Нужненка, відсторонили від роботи на масових акціях. Про це в ефірі Громадського радіо повідомив начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.“До завершення службового розслідування ця людина участь у масових заходах брати не буде, оскільки я не вважаю такі дії прийнятними й нормальними. Я допускаю, що будь-що може трапитися під час виконання завдання, що щось не помітили, не так зрозуміли, але це ні в якому разі не може бути виправдуванням поліцейського”, – сказав Зозуля.Він спростував інформацію про те, що поліцейський раніше служив у спецпідрозділі міліції “Беркут”. Зозуля додав, що наразі в поліції з’ясовують обставини, за яких стався інцидент.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня у Києві під Верховною Радою співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка. За словами журналіста, він у цей момент вів фото- та відеозйомку ранкових подій під будівлею парламенту. При ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була направлена в сторону наметів активістів.

Ще два журналісти – Громадського Богдан Кутєпов та Insider Влад Красинський, – які висвітлювали події біля наметового містечка під Верховною Радою вранці 3 березня у Києві, заявили, що постраждали від дій поліції.

Прокуратура міста Києва розпочала 3 березня кримінальне провадження за фактом можливого умисного перешкоджання працівником поліції професійній діяльності журналіста Радіо Свобода під Верховною Радою в Києві.

Liked the article?
Help us be even more cool!