ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Погрози Гузю та підпал його авто розслідуються як переслідування за журналістську діяльність

21.04.2017, 13:25

Головний редактор видання “Город 5692” (м. Кам’янське, Дніпропетровська область) Сергій Гузь повідомив, що слідство об’єднало два кримінальних провадження щодо погроз на його адресу (ст. 171, ч. 1 – Умисне перешкоджання журналістській діяльності) та підпалу автомобіля (ст. 194, ч. 2 – Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) в одне – за статтею 171, ч. 2 (Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю). Про це повідомляє “Детектор медіа”.

“У мене ще немає на руках витягу про те, що справу перекваліфікували, але вчора, коли мене викликали на процесуальні справи, слідча сказала, що справу перекваліфіковано”, – сказав він.

За словами Гузя, про об’єднання двох кримінальних проваджень він клопотав тиждень тому. “Я писав клопотання про об’єднання двох кримінальних проваджень за фактом підпалу і за погрози в одне кримінальне провадження – перекваліфікацію на статтю 171 ч. 2 (переслідування за журналістську діяльність)”, – додав він.

Також Гузь повідомив, що справу передано з Кам'янського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області до Головного управління Нацполіції в Дніпровській області, а також призначили нового слідчого.

“Я сподіваюся, що справа буде рухатися далі. Вважаю, що це успіх, тому що воно прискорилося трохи. Мабуть, на рівні району було важко розслідувати”, – сказав журналіст.

Як повідомляв ІМІ, головний редактор сайту 5692 і газети “Місто 5692” Сергій Гузь повідомив, що 12 лютого невідомі підпалили його автомобіль “Таврія”.

За фактом підпалу авто журналіста і редактора Сергія Гузя у Кам’янському (Дніпропетровська область) поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення чи пошкодження майна).

Liked the article?
Help us be even more cool!