ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Податкова перевіряє ТВі, бо шукає закордонні дотації

19.04.2012, 02:38
Державна податкова служба у м. Києві перевіряє телеканал ТВі, оскільки з’ясовує інформацію про використання тіньових коштів для дотування ТВі. Про це “Україні молодій” повідомило джерело в правоохоронних структурах.

За інформацією газети, правоохоронці отримали дані про те, що ймовірно щомісяця для ТВі передаються з-за кордону (орієнтовно з Британії) сотні тисяч доларів «у чемоданах». Нагадаємо, що 13 квітня генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький заявив про тиск на телеканал з боку податкових органів та попросив МВС та податкову службу розібратися з цими "переслідуваннями".

Державна податкова служба у м. Києві заявила, що позапланова податкова перевірка на телеканалі ТВі проводиться на вимогу слідчого райуправління МВС України у м. Києві.

Микола Княжицький заявив, що нові прояви тиску на ТВі почалися після виходу в ефір різко критичних щодо влади програм, зокрема, розслідування про Лук’янівське СІЗО, «Знак оклику» та ін.

«Ми залишилися єдиним каналом, який влада жодним чином не контролює. Звичайно, її це дратує, особливо напередодні виборів. Адже ми послідовно відстоюємо європейські демократичні цінності і підтримуємо відповідні політичні сили. За моєю інформацією, люди при владі просто вирішили нас скомпрометувати або і взяти під контроль - шантажем чи таким тиском», - сказав Княжицький.

Також він додав, що телеканал не приховує, що реальним інвестором каналу є Костянтин Кагаловський, колишній акціонер нафтової компанії ЮКОС (Росія), який виїхав на Захід. “Березовський як не мав до нас (ТВі) жодного відношення, так і не має. Чому вигадали саме його, я не знаю. Водночас ми не приховуємо, що реальним інвестором каналу є Костянтин Кагаловський. Його інтерес в інвестуванні каналу не полягає ні в чому. Він абсолютно випадково приїхав в Україну, він не має тут жодного іншого бізнесу. Оскільки Кагаловський - людина демократичних поглядів (свого часу він був сподвижником Майдану в Росії, його дружина - громадянка США), то він вважає, що його вкладення в канал - це, скоріше, не інвестиція, а його допомога демократизації України”, - сказав Княжицький.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!