ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Племінниця Кулиняка очолила журнал Мінкульта "Українська культура"

17.05.2012, 01:19
Племінниця міністра культури України Михайла Кулиняка Оксана Гайдук очолить журнал "Українська культура". Про це повідомила на прес-конференції, присвяченій виходу 1000-го номера журналу колишній головний редактор журналу Марія Хрущак, пише "Дуся".
"...15-го травня на моє місце призначили випускницю Інституту журналістики, племінницю міністра культури України Оксану Гайдук", - заявила Марія Хрущак.
Як пише видання, судячи зі сторінки Оксани Гайдук у соцмережі Facebook, дівчині десь 23-24 роки. У 2006-му вона закінчила школу №16 у місті Кузнецьк Кемеровської області Російської Федерації.
Освіту журналіста племінниця Кулиняка отримувала в Інституті журналістики при університеті Тараса Шевченка. А своїм роботодавцем Оксана вказала Міністерство культури і туризму України.
Також Хрущак повідомила, що пішла з видання, оскільки вже рік був відсутній гонорарний фонд, і авторам публікацій вона платила гроші навіть зі своєї кишені.
"Оскільки журнал з нового року за документами повинен виходити щомісяця, а у нас діяло обмеження по штату, і при цьому ось уже рік - повна відсутність гонорарного фонду, то ми опинилися в нереальною ситуації. В минулому році, коли журнал виходив раз на три місяці, я могла знаходити гроші, щоб заплатити авторам, з різних джерел, і багато могла робити сама, але з щомісячним виданням так працювати неможливо", - розповіла Хрущак.
За її словами, новий директор "Газетно-журнального видавництва" Леся Білаш обіцяла до нового року багато чого: що буде гонорарний фонд, ще одну людину в штат введуть.
"У результаті людини не дали, я знайшла його сама, але йому заплатили тільки половину від того, що обіцяли. І не взяли на роботу, а просто за договором розплатилися ... Мені знову довелося платити зі своєї кишені. До речі, з першого дня призначення на нову посаду пані Білаш дала мені зрозуміти, що їй не подобається зі мною працювати", - розповіла Хрущак.
"Журнал (і команда) здавався керівництву надто сучасним, занадто авангардним - незрозуміло, втім, як вони трактують це слово, - надто зухвалим. Хоча про цензуру, наприклад, мова ніколи не йшла, швидше про нерозуміння. Але їх, в принципі, влаштовувало, що всього три людини - включаючи мене - при повній відсутності гонорарного фонду робили їм такий продукт. Була, правда, людина, яка нас підтримувала - Олег Хавич, він займався інформаційним блоком в Мінкульті і так нас захищав, що в підсумку йому довелося піти з міністерства. Наприклад, допоміг нам отримати гроші, щоб заплатити перекладачам за роботу над англомовним випуском журналу, який ми представляли на Венеціанському бієнале у минулому році - він довго над цим працював і дуже цим нам допоміг. Загалом, після його відходу і в зв'язку з тим, що з нами не розплатилися навіть за лютий на сьогоднішній день, я вирішила піти - і мене підтримали інші співробітники", - розповіла про звільнення всієї редакції Хрущак.
Нагадаємо, 20 квітня редакція журналу "Українська культура" звільнилася у повному складі.
Як тоді заявила головний редактор журналу Марія Хрущак, редакція здала в друк 1000-й номер і звільнилася.
"Якщо коротко - ми пішли з поваги до свого проекту, який, не виключено, може в майбутньому з’явитись за підтримки інших людей і трохи під іншою назвою. Красно дякуємо вам усім за підтримку, без вас усіх ми б набагато раніше прикрили лавочку", - написала Хрущак.
Журнал «Українська культура» газетно-журнального видавництва Міністерства культури відновив вихід у оновленому форматі у червні 2011-го. Видання цього періоду відзначає сучасна верстка та дизайн, а також увага до сучасного мистецтва.
Liked the article?
Help us be even more cool!